Stijlvol wonen in Duitsland

Ben je op zoek naar een nieuwe woning? In dat geval zul je al een heel lijstje hebben samengesteld met allemaal puntjes die in of bij je nieuwe woning van belang zijn. Je zult hebben nagedacht over de grootte van de woning, dus het aantal kamers en het totaal aantal vierkante meters woonoppervlak. Je hebt ongetwijfeld ook nagedacht over de ruimte om je nieuw woning, de grootte van de tuin, het wel of niet aanwezig zijn van een ruime garage. En natuurlijk is daarnaast ook de omgeving van de woning zelf van belang. Denk hierbij aan winkels, scholen en andere voorzieningen die voor jou van belang zijn.

Het prijskaartje
Aan al die woonwensen hangt, het is helaas niet te vermijden, een bijbehorend prijskaartje. Hoe meer wensen je hebt, hoe idealer je woning wordt, maar helaas stijgt daarmee ook de prijs ervan. Hoe kun je voorkomen dat de prijs van je droomwoning boven je budget uit stijgt? Door het net iets verderop te zoeken, net over de grens met Duitsland. In Duitsland liggen de prijzen van woningen nog steeds lager dan aan de Nederlandse zijde van de grens, en waarom zou je daar niet van profiteren?

Een vertrouwde partner
Bij het kopen van een woning laat je je uiteraard bijstaan door een makelaar, die kennis heeft van woningen én van de nodige wet- en regelgeving. Ga je voor een Duitse woning, dan heb je te maken met specifieke regels die in Duitsland gelden en heb je bovendien te maken met het gegeven dat onderhandelingen over de prijzen in het Duits zullen plaatsvinden. Met een makelaar die de Duitse taal en bovendien de Duitse wetgeving op dit gebied beheerst ben je zeker van een professionele ondersteuning. Kijk op oostmakelaardij.nl voor de mogelijkheden voor je toekomstige droomhuis!

Huis te koop in Duitsland

Veel mensen zetten hun huis te koop in Dutsland. Wanneer het huizen betreft die net over de grens liggen, zijn er opvallend veel Nederlanders geïnteresseerd. Dat is overigens helemaal niet zo raar. Zowel de huizen op zichzelf als het wonen in Duitsland zijn namelijk erg aantrekkelijk. Wil je weten waarom? Dat vertellen we hieronder.

Goedkopere huizen
Geld is voor veel mensen een belangrijke drijfveer. Vandaar ook dat veel mensen bij oostmakelaardij.nl komen met bovengemiddelde interesse in een huis kopen in Duitsland. De huizen bij onze buren zijn namelijk niet alleen van betere kwaliteit en ruimer opgezet; ze zijn ook nog eens een stuk goedkoper. Woon je in Nederland in een twee-onder-eenkap woning? Voor hetzelfde geld heb je in Duitsland een vrijstaand huis met ruime tuin en eigen oprit.

Financiële voordelen
Wonen in Duitsland heeft overigens nog andere financiële voordelen. Wist je bijvoorbeeld dat de BTW in Duitsland slechts 6 procent is? Ook het dagelijkse leven zoals boodschappen doen en benzine tanken is veel voordeliger dan in Nederland. Oostmakelaardij.nl heeft met grote regelmaat een huis te koop in Duitsland en ook in dat geval kun je profiteren van veel voordelen. Als je een huis in Duitsland koopt, kun je bij de overheidsbank lenen tegen een zeer aantrekkelijke rente. Zo’n lage rente zul je in Nederland in ieder geval niet snel tegen komen. Blijf je wel gewoon in Nederland werken? Dan kun je de hypotheekrente gewoon blijven aftrekken. Ook de Kosten Koper liggen stukken lager in Duitsland.

Makelaars in Emmen

Wanneer je eens een kijkje neemt bij makelaars in Emmen, is dat razend interessant. Niet alleen vanwege het ruime aanbod in Emmen en omstreken, maar ook vanwege de velen huizen in Duitsland die te koop zijn. Emmen ligt namelijk niet ver van de Duitse grens af. Hierdoor kun je bij sommige makelaars in Emmen terecht voor de meest bijzondere en goedkope huizen bij onze oosterburen.

Huizen in Emmen en omstreken
Makelaars in Emmen hebben natuurlijk als veel aanbod aan huizen en appartementen in Emmen en de omgeving van deze stad. Oostmakelaardij.nl heeft de juiste ervaring en de goede contacten om je te helpen met je huizenjacht in deze regio. Of je nu op zoek bent naar een rustig huis buiten de stad of appartement in het centrum; hier kun je gerust binnenlopen of een kijkje nemen op de website. Dan kun je namelijk ook direct het ruime aanbod aan huizen bekijken.

Huizen in Duitsland
Het is inmiddels een bekend gegeven dat veel Nederlanders uit de grensgebieden met Duitsland over de grens gaan wonen. Dat heeft namelijk veel voordelen zowel op het gebied van huizen zelf als in het dagelijks leven. Zo kun je een groter huis aanschaffen voor minder geld, zijn de tuinen in Duitsland groter en zijn ook de wijken veel ruimer opgezet. Omdat Emmen in de buurt van de grens ligt, zijn er makelaars in Emmen die ook huizen in Duitsland aanbieden. Oostmakelaardij.nl is één van de makelaars met een ruim aanbond in Duitsland.