Wonen in Duitsland, het grote geheim!

Steeds meer Nederlanders doen het. Toch zijn er ook zat Nederlanders die er nog nooit van gehoord hebben. Emigreren naar Duitsland. Want waarom zou je in godsnaam naar het Oosten verhuizen als je ook lekker in Nederland zou kunnen blijven wonen? Wij leggen het in dit artikel uit.

Goedkope huizen
De huizen in Nederland zijn best wel duur. Voor rond de twee ton heb je in het midden van Nederland misschien een (klein) rijtjeshuis. Met een beetje pech is het huis nog oud en slecht onderhouden ook. Nu is het wel zo dat de huizen in Duitland een flink stuk goedkoper zijn. Zo heb je voor weinig geld al een vrijstaand huis. Voor een ton of twee tot drie heb je al een heerlijk vrijstaand huis in een rustige omgeving. Heerlijk om je pensioen in uit te zitten.

Maar dan moet ik dus gaan wonen in Duitsland?
Veel mensen zien op tegen het wonen in Duitsland. Ze denken dat ze dan snel het contact met hun familie verliezen of ineens in een hele Duitse omgeving komen. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Bedenk maar eens hoeveel Nederlanders er al bij de grens wonen. Al deze mensen kunnen door een paar kilometer te verhuizen duizenden zo dan niet tienduizenden euro’s besparen. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon heel leuk om te zeggen dat je in Duitsland woont of er een vakantiehuisje hebt.

Ben je dus ook benieuwd naar huizen in Duitsland? Kijk dan eens op de site van hollandimmocenter.nl!

Huizen te koop in Duitsland!

Ben je op zoek naar een huis in Duitsland? Dan ben je lang niet de enige! Steeds meer Nederlanders kiezen er namelijk voor om een plaatsje over de grens te zoeken. Daar zijn natuurlijk ontzettend veel redenen voor te noemen. Gelukkig zijn er meer dan genoeg huizen te koop in Duitsland. Grote kans dus dat jullie droomhuis er gewoon tussen zit!

Maak gebruik van een goede makelaar
Een huis kopen is natuurlijk niet zomaar iets. Het is een belangrijke en grote beslissing. Daarom is het van belang om gebruik te maken van een goede makelaar. Zeker wanneer je een huis in het buitenland wil gaan kopen. Het meest verstandige is om een makelaar in Duitsland of een Nederlandse makelaar met Duitse huizen in te schakelen. Hollandimmocenter.com is zo’n makelaar. Deze Duitse makelaar weet als geen ander hoe de Duitse huizenmarkt in elkaar steekt en is dus uitstekend in staat om je bij te staan in je zoektocht naar een geschikt huis.

Huizen te koop in Duitsland
Overigens ben je niet de enige die erover nadenkt om een huis te kopen in Duitsland. Duitsland is in veel opzichten een beter land om in te wonen dan Nederland. Zo is de gezondheidszorg bij onze buren niet alleen stukken beter; het is ook nog eens goedkoper. Vooral ouderen kunnen daarvan profiteren. Verder is het leven in Duitsland stukken goedkoper: je boodschappen zijn minder duur en ook autorijden is voordeliger doordat wegenbelasting én benzine goedkoper zijn dan in Nederland.