Waarom een huis kopen in Duitsland?

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om een huis te kopen in Duitsland. Het gaat hierbij uiteraard vaak over mensen die al in het grensgebied wonen. Toch kun je ook een huis kopen in Duitsland wanneer je wat verder weg van de grens woont. Er zijn namelijk vele goede redenen om een huis te kopen bij onze oosterburen. Welke redenen? Dat vertellen we je hieronder.

Ruimer en groter
Wanneer je mensen spreekt die vanuit Nederland naar Duitsland zijn verhuisd, noemen ze vele uiteenlopende redenen waarom ze dit gedaan hebben. Wat echter opvalt is dat veel mensen de ruimte benoemen. Huizen in Duitsland zijn over het algemeen een stuk groter dan in Nederland. Vrijwel elk huis is vrijstaand en heeft een eigen oprit en garage. Bovendien is ook de tuin vaak ruimer. Woonwijken zijn over het algemeen namelijk veel ruimer opgezet. En het mooiste is dat dit niet direct betekent dat de huizen veel duurder zijn dan in Nederland! Steeds meer Nederlandse makelaars zoals oostmakelaardij.nl bieden daarom huizen in Duitsland aan.

Talloze andere redenen
Er zijn echter nog veel meer redenen te noemen waarom mensen bij oostmakelaardij.nl informeren naar huizen over de grens. Zo is de gezondheidszorg er stukken beter en krijgen mensen veel meer het gevoel dat ze als mens behandeld worden. Verder is het leven er goedkoper. Je betaalt bijvoorbeeld veel minder wegenbelasting en ook het boodschappen doen kost veel minder dan in Nederland. Verder ligt de BTW met 6% een stuk lager dan in Nederland.