Stijlvol wonen in Duitsland

Ben je op zoek naar een nieuwe woning? In dat geval zul je al een heel lijstje hebben samengesteld met allemaal puntjes die in of bij je nieuwe woning van belang zijn. Je zult hebben nagedacht over de grootte van de woning, dus het aantal kamers en het totaal aantal vierkante meters woonoppervlak. Je hebt ongetwijfeld ook nagedacht over de ruimte om je nieuw woning, de grootte van de tuin, het wel of niet aanwezig zijn van een ruime garage. En natuurlijk is daarnaast ook de omgeving van de woning zelf van belang. Denk hierbij aan winkels, scholen en andere voorzieningen die voor jou van belang zijn.

Het prijskaartje
Aan al die woonwensen hangt, het is helaas niet te vermijden, een bijbehorend prijskaartje. Hoe meer wensen je hebt, hoe idealer je woning wordt, maar helaas stijgt daarmee ook de prijs ervan. Hoe kun je voorkomen dat de prijs van je droomwoning boven je budget uit stijgt? Door het net iets verderop te zoeken, net over de grens met Duitsland. In Duitsland liggen de prijzen van woningen nog steeds lager dan aan de Nederlandse zijde van de grens, en waarom zou je daar niet van profiteren?

Een vertrouwde partner
Bij het kopen van een woning laat je je uiteraard bijstaan door een makelaar, die kennis heeft van woningen én van de nodige wet- en regelgeving. Ga je voor een Duitse woning, dan heb je te maken met specifieke regels die in Duitsland gelden en heb je bovendien te maken met het gegeven dat onderhandelingen over de prijzen in het Duits zullen plaatsvinden. Met een makelaar die de Duitse taal en bovendien de Duitse wetgeving op dit gebied beheerst ben je zeker van een professionele ondersteuning. Kijk op oostmakelaardij.nl voor de mogelijkheden voor je toekomstige droomhuis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *